CHMN 637 – SEMINAR IN PREACHING

Instructor – Dr. Marcus Bates, D.Min Seminar Dates – May 24-28, 2020 Location – Zoom (ID# 459-533-1042)

PROPOSED CLASS SCHEDULE

(times are approximate and subject to change)

SUNDAY, MAY 24, 2020

4:00-5:15pm	Instructor/Student Introductions
5:15-5:45pm	Review of Syllabus/Course Assignments
5:45-6:00pm	15-minute break
6:00-7:00pm	Lecture – "The Old Testament Preaching Tradition"

MONDAY, MAY 25, 2020

8:00-9:00am	Prayer/Worship (Instructor Sermon)
9:00-10:00am	Lecture – "The New Testament Preaching Tradition"
10:00-10:45am	Lecture – "Women and the Biblical Preaching Tradition"
10:45-11:00am	15-minute break
11:00am-12:00pm	Lecture – "The Spiritual Gift of Preaching"
12:00-1:30pm	LUNCH BREAK
1:30-2:45pm	Lecture – "Sermon Discovery – 1: The Homiletical Engine"
2:45-4:00pm	Lecture – "Sermon Discovery – 2: Preacher Consecration"
4:00-4:15pm	15-minute break
4:15-5:30pm	Lecture – "Sermon Development – 1: Textual Exegesis and the
	Sermon Bullet – From Their Town to Our Town"
5:30-6:00pm	Questions/Discussion on Lecture Material

TUESDAY, MAY 26, 2020

8:00-9:00am	Prayer/Worship (Instructor Sermon)
9:00-10:00am	Lecture – "Sermon Development – 2: Thoughts on Developing the
	Sermon Body"

10:00-10:45am	Lecture – "Sermon Development – 3: Illustrations, Titles, and the
	Sermon Bookends"
10:45-11:00am	15-minute break
11:00am-12:00pm	Lecture – "Sermon Development – 4: Preparing the Sermon
	Manuscript and Preaching Practice"
12:00-1:30pm	LUNCH BREAK
1:30-2:45pm	Lecture – "Sermon Delivery – 1: Principles of Persuasive Speech"
2:45-4:00pm	Lecture – "Sermon Delivery – 2: Two Codes of Communication"
4:00-4:15pm	15-minute break
4:15-5:30pm	Lecture – "Sermon Delivery – 3: Appeals – Calling For a Decision"
5:30-6:00pm	Questions/Discussion on Lecture Material

WEDNESDAY, MAY 27, 2020

8:00-9:00am	Prayer/Worship (Instructor Sermon)
9:00-9:30am	Student Sermon
9:30-10:00am	Student Sermon
10:00-10:30am	Student Sermon
10:30-10:45am	15-minute break
10:45-11:15am	Student Sermon
11:15-11:45am	Student Sermon
11:45-12:00pm	Questions/Discussion
12:00-1:30pm	LUNCH BREAK
1:30-2:00pm	Student Sermon
2:00-2:30pm	Student Sermon
2:30-3:00pm	Student Sermon
3:00-3:15pm	15-minute break
3:15-3:45pm	Student Sermon
3:45-4:15pm	Student Sermon
4:15-4:45pm	Student Sermon

4:45-5:00pm	15-minute break
5:00-5:30pm	Student Sermon
5:30-6:00pm	Questions/Review of Practicum Format/Discussion
THURSDAY, MAY 28, 2020	
8:00-9:00am	Prayer/Worship (Instructor Sermon)
9:00-9:30am	Student Sermon
9:30-10:00am	Student Sermon
10:00-10:30am	Student Sermon
10:30-10:45am	15-minute break
10:45-12:00pm	Lecture – "An Introduction to Prophetic Preaching – 1"
12:00-1:30pm	LUNCH BREAK
1:30-2:45pm	Lecture – "An Introduction to Prophetic Preaching – 2"
2:45-4:00pm	Lecture – "An Introduction to Prophetic Preaching – 3"
4:00-4:15pm	15-minute break
4:15-6:00pm	Questions/Discussion on Lecture Material
	Review of Post-Session Assignments/Final Thoughts